Dag schatteke,

De zomervakantie 2018 duurt 9 weken.  Mama heeft gedurende deze vakantie 3 weken verlof en papa kan 2 weken vrijaf nemen.  De eerste drie weken en de laatste drie weken moet je naar de opvang.  Maar ook in de opvangweken kan je nog frequent bij mama blijven (gezien ik maar halftijds werk en ook nog enkele snipperdagen kan inplannen).

De eerste week van mama’s zomerverlof moet papa nog werken.  Mama dacht er al een tijdje over na om eens op reis te gaan met jou, maar wist niet goed hoe en waar naartoe (zeker omdat papa niet houdt van reizen).  Tot ik een leuke last-minute vond!  Het was ook heel fijn dat juf Charlotte met heel veel enthousiasme met ons meeging (natuurlijk samen met Lieze en Briekje).  Het was een prachtige uitstap!  We gingen samen voor twee daagjes naar Luik.  Op donderdag konden we zwemmen in het hotel en op vrijdag brachten we een bezoekje aan het dierenpark Forestia.  Toen we op vrijdag aankwamen bij juf Charlotte en we terug naar ons huisje zouden rijden, werd je heel verdrietig.  Je wou niet dat de reis voorbij was en je hebt bijgevolg geweend van Desselgem (waar juf Charlotte, Lieze en Briekje wonen) tot in Tielt.  Ik vond het triestig dat je zoveel verdriet had, maar vond het tegelijk zo mooi om te zien dat je het ook zo’n leuke tijd vond. Hierbij enkele heel leuke foto’s:

Deze slideshow vereist JavaScript.

In de twee weken verlof van ons drietjes-samen probeerden papa en mama zoveel mogelijk dingen te doen die jij leuk vond.  Het was echt een heel fijn, deugddoend, ontspannen verlof waar we alle drie enorm van hebben genoten!!!

Wat hebben we allemaal gedaan in de vakantie?

We zijn twee keer gaan zwemmen, want het was een paar dagen ontzettend warm (ongeveer 37 graden).  Je vindt zwemmen super en je vond het heerlijk om in het zwembad van Waregem op de grote glijbaan te gaan met papa.  We zijn ook eens gaan zwemmen met juf Charlotte, Lieze en Briekje.

We zijn twee keer naar de zee geweest.  Ik moet wel zeggen dat je zand en de zee maar vies vindt.  De eerste keer gingen we samen met Pieter en Majella en baby Leontine naar zee, maar bleven we niet lang.  Ondanks het feit dat het al late-namiddag was, was het gewoon nog te warm. We gingen daarna samen ergens iets eten op restaurant in een bos (onder de bomen met een meer aangename temperatuur) en daarna mocht je nog even op het bijhorende speelplein spelen.  De tweede uitstap naar zee mocht je met een karretje rijden op de dijk en kon je even op de glijbaan spelen in een pop-up bar op het strand.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Ook twee uitstapjes naar de kermis stonden op het programma en ook gingen we naar de Brielmeersen (waar je meer en meer zelfstandig dingen durft te ondernemen).

Deze slideshow vereist JavaScript.

We zijn daarnaast ook samen met juf Charlotte en Briekje naar de Sierk geweest in De Haan!  Wat een leuk pretpark: helemaal niet commercieel – gezellig druk (maar zeker niet te druk) – heel creatief – echt uniek!  Een uitstap die voor herhaling vatbaar is.  Ook van deze uitstap hebben we leuke foto’s:

Deze slideshow vereist JavaScript.

Ook beleefde je een heel fijne dag in het Boudewijnpark!  Je bent net 1 meter groot waardoor je bijna op alle attracties mocht!  Bang?  Nee, helemaal niet (en mama stond wel te kijken met een klein hartje).  Je durfde zelfs op de schommelende boot met papa (amai) en je ging waarschijnlijk ongeveer 6 keer (of zelfs meer) op de roetsjbaan!  Amai, je bent een grotere durfal als jouw mama (met haar hoogtevrees).  Toen we ’s avonds thuis kwamen, was je wel een beetje heel veel moe. 😉 Ook van deze dag mogen natuurlijk geen foto’s ontbreken:

Daarnaast hebben we trouwens ook nog veel leuke ‘kleine’ dingen ondernomen: een paar keer bbq gegeten, eens een dagje met Briekje gaan spelen (terwijl mama en papa ééns alleen weg zijn gegaan), eens naar de frituur gegaan,…

In de vakantie heb je trouwens enorm genoten van de extra papa-tijd!  Daar waar je anders vaak een mama-magneet bent, was je nu vooral een papa-magneet.  Toen papa buiten was met de paarden, huppelde je altijd vrolijk achter.  Je helpt papa graag met het mesten.  Je vond het super dat papa wel op de glijbaan in het zwembad durft.  Je vond het de max dat papa zoveel leuke dingen deed met jou in het Boudewijnpark. Etc.

We hopen dat jij even hard hebt genoten van de vakantie als papa en mama, maar ik denk het wel!

Ik hoop dat we nog veel zo’n mooie verlofperiodes mogen beleven!
Ik hou van jou,
jouw mama!