Dag schatteke,

Wat is jouw eerste schooljaar voorbij gevlogen!!!
Hopelijk ga je nog lange tijd met zoveel plezier naar school!

Op 28 juni 2018 plaatste ik volgende berichtje op facebook:

Nadat ik Linde op 6 november 2017 voor het eerst had naar school gebracht, kon ik de tranen niet tegenhouden. Ik denk dat de krop in de keel morgen opnieuw zal aanwezig zijn bij het verlaten van de school. Volgend jaar is onze meid al een ‘groot’ kindje in de peuter-eerstekleuterklas.

Ik zie Linde groeien en bloeien en ik ben zo ontzettend trots. Ik kan haar echter soms gewoon niet bijhouden. Kon ik de tijd maar een beetje trager laten gaan, zodat ik nog meer en intenser kon genieten.

Ik vind mama zijn zo mooi (naast de soms ook lastige momenten). Ik vind opvoeden echter ook frequent een emotionele rollercoaster. Is dit gek? Of herkenbaar?

Als ik aan het voorbije schooljaar denk, ben ik zo ontzettend dankbaar! Linde kon zo groeien en bloeien door de mooie mensen die haar omringden.

Vooral een dikke merci aan alle kindjes die mijn dochter in hun hartje sloten en waarvoor ook Linde zoveel liefde voelt! Onze patatjes vinden hun vriendschap zo normaal, maar ik vind het zo bijzonder! Briekje die met Linde wil trouwen, Revok die op zoveel vlakken op Linde lijkt, Lynntje die ook graag mooi is en graag danst,… Als Linde zegt dat alle kindjes van de klas in haar huis moeten komen spelen, kan ik als mama alleen maar gelukkig zijn!

Ook een bijzondere bedankt aan haar lieve juf Sofie De Graeve. Ongelooflijk hoe vlug je Linde een veilig gevoel bood! Ik was zo verrast dat ze de eerste week al durfde te praten in de klas! Alle kindjes in de klas zijn uniek en elk kindje laat je zichzelf bijzonder voelen: zo mooi! Bedankt dat je ook mij zo vaak aandacht gaf, want ik weet dat ik in mijn bezorgdheid soms veelvragend ben.

Bedankt Daisy Lammertyn, omdat je Linde ’s morgens vaak hebt verwelkomd op school! Ook dit appreciëren Linde en wij als ouders enorm! Jouw warme rust is hartstrelend!

Bedankt ook juf Charlotte Spriet omdat je Linde laat dansen op de speelplaats, omdat je haar leerde fietsen, omdat je Linde stimuleert als ze blokkeert,… Ook een hartverwarmende bedankt omdat we – dankzij onze kapoentjes en dankzij de vriendenkring – zelf vriendinnen mochten worden!

Bedankt ook aan de andere mama’s die ik leerde kennen en waarmee ik samen mag groeien in mijn mama-zijn. Bedankt Alyssa Beccaro en Lindsey Lagae! Ik vind onze momentjes altijd fijn en ik heb het gevoel dat wij ergens ook vriendinnen zijn geworden! Bedankt ook aan Silvie Verhamme, Shirly Dejonghe, Vanessa Belaen, Nick Inge

Tenslotte ook bedankt aan de andere mensen die de Springplank zo bijzonder maken! Jullie zijn elk op jullie manier prachtig!

En nu ga ik stoppen met schrijven of ik krijg het nu al moeilijk en pas morgen zwaaien we een prachtig schooljaar vaarwel!

Fijne vakantie iedereen!!!!

Hierbij ook nog enkele leuke foto’s van jouw eerste schooljaar:

De klasfoto:

img_20180618_1914591
(Het voorbije jaar was je vooral dikke vriendjes met Revok, Briekje en Lynntje.)

De foto die de schoolfotograaf van jou heeft gemaakt:

img_20180618_1947111

De mooie foto die je de laatste schooldag kreeg van juf Sofie:

img_20180626_1906461

Dikke knuffel,
Jouw mama