Dag schatteke,

Voor jouw geboorte hadden mama en papa de bedoeling om je direct te laten slapen in jouw eigen kamertje.  Toen je geboren was, konden we dit echter echt niet over ons hart krijgen en verhuisde we – onmiddellijk bij jouw thuiskomst – jouw bedje naar onze kamer.

Jouw eigen bedje werd ook al vlug een co-sleeping-bedje (dichtbij mama). Na een tijdje kroop je ’s nachts altijd uit het co-sleeping-bedje bij mama en papa in bed, waardoor besloten werd om je toch in jouw eigen bedje te leggen.  Jouw bedje bleef echter nog in onze kamer, maar stond een meter of zo naast ons bed.

Een aantal maanden terug was je groot genoeg geworden voor een peuterbed.  Je mocht toen kiezen: ofwel jouw kleine bedje in jouw kamer ofwel jouw peuterbed in de kamer van mama en papa.  Je koos toen voor het peuterbed en bleef dus nog dichtbij ons slapen.

Begin juni 2018 zei je zelf dat je een grote meid was en dat je wel in jouw eigen kamertje wou slapen.  We verhuisden jouw bedje op vrijdag 8 juni 2018.  Toen je thuis kwam van school, maakten we (mama en jijzelf) jouw kamertje extra gezellig met wat knuffels en een mooi dekbed.  En inderdaad… sinds toen slaap je in jouw eigen kamertje en ben je echt een grote meid!  De eerste nachten in jouw kamertje ging je slapen zonder problemen…

Ik moet wel toegeven dat ikzelf het serieus wennen vind.  Elke avond – vooraleer ik ga slapen – kom ik nog even naar jouw kamer om te kijken of je rustig slaapt (en nog ademt).

Tot nu toe kruip je ’s nachts wel nog uit jouw eigen bedje om terug tussen mama en papa te komen liggen.  Wij forceren je echter niet om in jouw eigen bedje te blijven liggen… Papa en ik denken niet dat je tussen ons zal blijven liggen tot je 16 jaar bent. 😉

Alles op jouw tempo, lieve schat van mij!  Maar toch ook trots dat je op jouw 3 jaar en net geen twee maanden klaar was voor jouw eigen kamer!

Wat houden we toch van jou!

Dikke knuffel,
mama