ienemienemutte

Lieve schat,

Soms moeten mama en papa gaan werken en jij bent nog een klein beetje te klein om alleen thuis te blijven.  Mama en papa vonden en vinden de Kinderdagverblijven Iene Miene Mutte en Tien Pond Grutten de ideale plaats om jou naartoe te brengen, als wij even niet voor jou kunnen zorgen.

Eerst ben je naar Tien Pond Grutten gegaan.  Daar kunnen de baby’s, de kruipertjes en de beginnende stappers op hun gemakske ontwikkelen en de wereld leren kennen.  Jij ging dolgraag spelen bij Tanja, Kimmie, Samara, Marlies en Marijke.  Het enige wat je er niet wilde doen was slapen.  Slapen?  Wie slaapt nu, als je zo fijn kan spelen met andere kindjes.

In Iene Miene Mutte kunnen de peutertjes naar hartenlust ravotten, knutselen, dansen, zingen,…  Normaal maken de kindjes de overstap van Tien Pond Grutten naar Iene Miene Mutte als ze kunnen stappen, maar hoewel je bijna 17 maanden bent heb je nog niet veel zin om de wereld wandelend te verkennen.  Je veilig vasthoudend aan de hand of de kast of zelfs een vingertje, maar alleen stappen… néé, voorlopig nog even niet.

Op 7 september was het jouw grote dag!  De dag om de overstap te maken van het éne kinderdagverblijf naar het andere.  Mama dacht vroeger dat ze zou traantjes laten als je die overstap diende te maken, maar eigenlijk denk ik dat je er gewoon echt wel klaar voor bent om met de peutertjes te gaan spelen en de wereld te ontdekken op een nieuwe manier!

Jouw nieuwe start… Omdat mama momenteel last heeft van haar rug, brengt mama jou nu al rond 10.00 naar de crèche in plaats van rond 13.00.  En tot ieders grote verrassing zorgt dit ervoor dat je in de namiddag wel twee uurtjes wil slapen in het kinderdagverblijf!  Toppie meid!  Dikke duim!  Mama heeft dan ook overlegd met Tanja dat je voorlopig verder wat vroeger gaat spelen met de peutertjes, zodat je ook in de toekomst moe genoeg bent om in de namiddag een dutje te doen.

Bij de overstap hoort ook het leren eten van brokjes en stukjes.  Dit vind je voorlopig echter nog niet jouw dada.  De kinderverzorgsters verwarmen je echter met heel veel liefde en geduld.  Ze proberen, maar als je echt niet wil, krijg je een gemixt potje warm eten.

Het is hartverwarmend om te zien hoe je jouw armpjes al uitreikt naar de nieuwe kinderverzorgsters om ook in het nieuwe kinderdagverblijf te spelen.

Mama heeft het gevoel dat je graag naar de crèche gaat en dat zorgt voor zo’n opluchting!  Mama wil het beste voor haar kleine meid en ik heb het gevoel dat Iene Miene Mutte en Tien Pond Grutten bestaan uit top-kinderverzorgsters die je echt graag zien om wie je bent: een meisje met een eigen willetje, maar meestal wel een lachend gezichtje!

Ik hou van je, mijn lieve meid!

Kus,
jouw mama