Dag lieve meid,

Ondertussen ben je bijna 16 maanden.  Het is zo leuk om je elke dag opnieuw beter te mogen leren kennen.  Je hebt jouw eigen zalige karaktertje en dat is echt fijn om telkens opnieuw op te merken.  Wat zijn ondertussen enkele typische Linde-dingen?

 • Je gaat meer en meer op ontdekking in de culinaire wereld.  Alles wat papa en mama eten wil je ook proeven.  Kaasjes, olijven,… je krult voor weinig voedingsmiddelen jouw neusje op.  Momenteel lust je volgende zaken echt graag: courgette, aubergine, gierst (in vervanging van aardappelen die je minder graag mag), pompoen, yoghurtjes (deel je meestal met papa), chocolade (deel je dan weer met mama), kaasjes, chips (hmmm), een sneetje kippenwit (een ontdekking die oma met jou deelde)…  Wat lust je minder graag: witte kool (was geen succes deze middag), broccoli en bloemkool, tomaat.
 • Je bent een heel sociale meid die graag in het bijzijn van andere kindjes en mensen vertoeft.  Vertellen zou je tegen een hondje met een petje op.  Communiceren, communiceren, communiceren… jouw lievelingsbezigheid (denk ik).  En iedereen luistert met plezier en een warme glimlach.  Ondertussen horen we hier en daar al vaker een herkenbare klank: poe (poes), mmm (lekker eten), papa, aai (poes), dada (dag zeggen).
 • Dansen!  Je bent gek op muziek.  K3, het liedje van FC De Kampioenen, … jouw handjes gaan in de lucht en jouw beentjes bewegen op de maat.  Ik denk dat jouw overgrootvader je trots toelacht als hij ziet hoe muzikaal zijn kleindochter is.
 • Bewegen gebeurt met de grootste voorzichtigheid.  Voorzichtig rechtstaan, voorzichtig op jouw poep gaan zitten, …
 • Je houdt van tv.  Mama had zich het voornemen genomen om je weinig tv te laten zien, maar soms is het gewoon leuk om je zo tot rust te zien komen.  Als je moet eten en de tv speelt, probeer je jouw aandacht te verdelen (maar papa en mama zijn onverbiddelijk en zetten dan vlug de tv uit).
 • ‘Kieboe, waar is Linde’.  ‘Daar is Linde’.  Het blijft leuk om telkens te zien hoe je verstoppertje speelt achter jouw handjes om zelfs na de honderdste keer met een stralende glimlach terug tevoorschijn te komen.
 • Dierenvriend.  Poes Mientje en jij zijn dikke vrienden.  De andere poezen vind je ook super, maar vooral Mientje laat het toe dat je haar veel en vaak knuffelt.  Je kijkt ook vol aandacht naar de paardjes en met oma ga je soms wandelen tot bij de geitjes en de koeien.
 • Waterrat.  Je bent en blijft een waterrat!  Een kleine, maar zalige anekdote… Onlangs gingen we op bezoek bij Lieve, Jasper en June.  Het was een warme dag en Lieve en Jasper hadden het zwembadje gevuld met water.  Toen Lieve, mama, June en jij in het water speelden moest je plots naar het groot toilet.  Mama had je een zwempampertje aangedaan, maar de kaka wist te ontsnappen!  Oeps!  Het zwemmen was vlug voorbij! Hihi…
 • Mama en papa kochten een automatische stofzuiger gezien jij het niet kon nalaten om poezenhaartjes in jouw mondje te stoppen.  De stofzuiger is echter steeds minder jouw vriend.  Als hij geactiveerd wordt, dan kruip jij vlug tegen mama aan.  Luide, stoute stofzuiger!
 • Je houdt ontzettend veel van knuffels en liefst deze in zachte bruintinten.  Piet Konijn en Theodoor (een licht gekleurde schildpad) zijn jouw twee dikke vriendjes.  Je wordt ook zelf ontzettend graag geknuffeld (mama’s grote knuffelbeest)!
 • Als we zeggen ‘mooi’ of ‘dikke duim’ kijk je ons met jouw typische trotse en stralende blik aan… goed wetende dat je in de bloemetjes wordt gezet (omdat je bijvoorbeeld toelaat dat er een staartje in jouw haren wordt gedaan).
 • Gezellig samen douchen of naar het toilet.  Als papa of mama douchen of naar het toilet gaan, dan kom je heel graag bij ons zitten om jouw grootste geheimpjes met ons te delen.  Terwijl je tettert, wrijf je – als papa en mama zich wassen – met jouw armpjes over de rand van de douche (en word je bijgevolg soms ook nat).  Zelf gewassen worden in de douche vind je echter – ondanks jouw groot aaibaarheidsgehalte voor water – maar niks.
 • Kusjes geven aan de spiegel.  In de slaapkamer van papa en mama hangt een grote spiegel aan de ingebouwde kast.  Als je boven rondkruipt, kruip je snel tot aan de spiegel waar je jezelf kusjes geeft aan het glas.  Hou maar van jezelf, meisje!  Als mama zegt ‘zoen’, kom je wel enthousiast ook mij een kusje geven (als je dan wel niet per ongeluk bijt in plaats van een zoentje te geven).

Er zijn echt nog zoveel typische Linde-zaken, maar mama gaat hier afsluiten en je de rest later allemaal zelf vertellen.

Wees maar lekker Linde!

kus,
mama