Dag lieve Linde,

Jouw mama wou graag borstvoeding geven, maar na twee dagen ‘proberen’ zijn we overgestapt op kolven en drink jij mama’s borstvoeding via flesjes.

De eerste nacht probeerde mama jou te voeden via de borst van 19.30 tot 03.00 en de tweede nacht probeerden we dit nogmaals van 19.00 tot 01.00.  Je bleef echter huilen.  Jij had de juiste zuigreflex niet en mama had geen ideale boezem om jou te helpen.  De vroedvrouw gaf mama dan ook op zondagnacht het advies om te kolven, zodat jouw honger kon gestild worden en mama wat rust kon nemen.

Gelukkig bestaat het kolfsysteem, zodat je toch de extra vitamientjes geniet die borstvoeding biedt.

Jouw papa noemt mama trouwens plagend ‘zijn stabilacje’, omdat mama zoveel melk heeft.  Ondertussen ben jij twee weken oud en zit er al een ganse lade melk in de diepvriezer.

Jij bent trouwens een echt gulzige drinker.  Je wil zo vlug drinken, dat de vroedvrouw mama het advies gaf om de melk wat in te dikken zodat jij rustiger moet gaan drinken.  Je drinkt momenteel wel een twaalf keren per dag (in plaats van de gewenste zes keren). Hoewel je steeds gulzig aanvalt, drink je namelijk steeds maar kleine hoeveelheden.

Je bent nu trouwens net wakker aan het worden.  Mama gaat dus even de pc afsluiten om jouw lekkere melk te geven.

Smakelijk schatteke,
jouw mama

WP_20150419_21_17_59_Pro