Dag liefje,

Mama’s bloeddruk staat de laatste tijd iets hoger, maar dit heeft één heel groot voordeel… Papa en mama mogen namelijk iets meer op controle bij de gynaecoloog als normaal, waardoor we je eens meer zien op echo en vooral horen hoe flink je groeit.

–  Op 29 weken (27/01/2015) woog je ongeveer 1627 gram.
–  Op 31 weken (12/02/2015) woog je ongeveer 2296 gram.
–  Op 33 weken (23/02/2015) woog je volgens de metingen ongeveer 2508 gram.

Qua gewicht bevindt je je boven de curve, maar dit vinden mama en papa beter als te weinig groeien.  Dus groei maar lekker verder meisje… Papa en mama vragen zich ondertussen af of je bij jouw geboorte meer of minder zal wegen als jouw neefje.  (Neefje Finnian woog bij de geboorte 4 kilo.) Mama probeert wel verder wat te diëten, zodat je niet te zwaar wordt en later geen problemen hebt met jouw suiker of met overgewicht.  Zo is mama tot nu toe nog maar 4.5 kilo bijgekomen sinds het begin van de zwangerschap.  Dit vinden de dokters ook belangrijk.

Mama mag nu bij elke controle aan de monitor.  Op 23/02/2015 was je zo hard aan het bewegen dat zelfs de vroedvrouw het uniek vond.  Bij elke beweging registreert de monitor een streepje.  Jij bewoog echter zoveel dat er blokjes werden geregistreerd in plaats van streepjes.  Je moet normaal minimum 10 keren per dag bewegen, maar de monitor registreerde op een half uurtje tijd ongeveer 100 bewegingen.  Volgens de vroedvrouw is dit een teken dat je jezelf goed voelt in mama’s buik.

Mama geniet trouwens van elke beweging die ze voelt en papa probeert je ook vaak eens te voelen, maar meestal houd je jezelf stil als papa zijn hand op mama’s buik legt.  Precies alsof je papa al een beetje aan het plagen bent!

Ondertussen lig je met jouw hoofdje naar beneden en met jouw poepje naar boven… de ideale houding om geboren te worden.

Papa en mama zijn alles zo goed mogelijk aan het voorbereiden op jouw komst.  Zo liggen jouw kleertjes al klaar;  staat de doopsuiker klaar en is jouw geboortekaartje al gekozen (enz.).  Groei echter nog maar een paar weekjes in mama’s buik, zodat jouw organen zich nog wat verder kunnen ontwikkelen.

We houden van jou!

Kus,
jouw mama