Lieve schat,

inderdaad… jouw mama is een heel nieuwsgierig iemand!  Normaal kon ik maar op donderdag 31 juli 2014 testen of ik zwanger was of niet.

In het weekend van 26 en 27 juli 2014 kon ik het echter al niet meer laten om een zwangerschapstestje uit de kast te halen.  Het streepje was echter zo miniem dat we er nog niet vanuit durfden te gaan dat ik zwanger was.

Op maandag 28 juli 2014 daarentegen probeerde mama drie testjes uit en deze tekenden alle drie positief!  Waw!  Dan toch?  En weten dat net vandaag ons huisje onder water was gelopen door heftig stormweer.  Gelukkig kwam oma helpen met poetsen, zodat mama ’s avonds al naar de dokter toe kon om bloed te laten prikken.

Op dinsdag 29 juli 2014 mocht ik telefonisch contact opnemen met de huisarts.  Deze vertelde dat het een twijfelachtige zwangerschap betrof, omdat het HCG-gehalte slechts 30 was.  Een HCG-gehalte van 30 is inderdaad wel laag, als je weet dat dit meer dan 10000 kan bedragen.  Een lichte ontgoocheling, maar we lieten de hoop niet varen.

Op woensdag 30 juli 2014 liet mama terug bloed prikken en het zwangerschapshormoon was ondertussen gestegen tot 81.  Oef!!!

En op donderdag 7 augustus 2014 was het HCG-gehalte al geklommen tot 1700.

WIJ ZIJN ZWANGER!!!

Lieve schatje, je bent zo welkom!

Knuf,
jouw mama

28 juli 2014 011