Dag lieve schat,

PROFICIAT…  Mama had het niet direct verwacht (omdat je traag begon te stappen), maar op 29 maanden (nog geen 2.5 jaar) ben je – mits af en toe eens een klein accidentje – proper!  Eigenlijk hebben we daar ook weinig moeite moeten voor doen.  Er stond al een heel eind een potje in de woonkamer en ook in de crèche ging je al af en toe eens op het potje zitten en plots had je jouw pampertje niet meer nodig.  Als je gaat slapen, doen we nog een pamper aan, maar zelfs na jouw middagdutje en nachtrust merken we dat jouw pamper droog is gebleven!  Dit verdient echt een groot applaus, want er zijn veel kindjes die naar school gaan, maar wel nog niet zindelijk zijn!

Dit doet mama nog meer en meer beseffen dat je wel klaar bent om de stap te zetten van de crèche naar de klas! Nog ongeveer een grote maand en dan is het D-day, maar ik ben overtuigd dat je het goed gaat doen.  Je gaat ook steeds liever met de kindjes in de crèche spelen.

Het enige waar mama zich wat zorgen over maakt is het feit dat je heel weinig zaken wenst te eten.  Alles wat ongezond is (frikandel – frietjes – chipjes – chocolade – …) verdwijnt zonder probleem in jouw mondje, maar bij aardappelen en groentjes blijft jouw mondje dicht.  Vlees eet je dan terug wel; zelfs biefstuk e.d. Voorlopig blijf ik je thuis Olvarit-potjes aanbieden, maar gelukkig lijk je in de crèche wel verse voeding te willen eten.  Ik denk er dan ook aan om je in school warm te laten eten, omdat het lijkt dat je daar misschien gemakkelijker zal eten als thuis.  Nochtans krijg je bij elke maaltijd thuis de kans aangeboden om te proeven, maar het is zoals papa zegt ‘ik ben twee en ik zeg nee’.  Nu ja, ik kan mij niet voorstellen dat je aan jouw achttien nog steeds babyvoeding zal eten, dus mama probeert zich niet teveel zorgen te maken.

Omdat het naar school gaat steeds dichterbij komt, heeft mama al een rugzakje gekocht om naar de klas te gaan:

Leuk hé?

Maar wees er maar zeker van meisje, dat mama je met een klein maar heel trots hartje zal afzetten aan de schoolpoort als het 6 november 2017 is.

Kus,
jouw mams