Dag schatteke,

In augustus 2016 begon mama enorm veel pijn te krijgen in haar rug. Er volgden veel doktersbezoeken, maar pas in augustus 2017 kon dokter Régaert vinden waarom mama zoveel pijn had.  Ik moet je eerlijk bekennen dat ik mij het voorbije jaar soms schuldig voelde tegenover je, omdat ik je soms maar met heel veel moeite kon optillen e.d.  Ik voelde mij echter nog meer schuldig toen bleek dat ik moest geopereerd worden.  Ik had het gevoel dat ik je een paar dagen in de steek zou laten, ook al wist ik dat papa heel goed voor jou zou zorgen.  Soms denk ik teveel dat ik de enige ben die je in bed of bad kan stoppen, kan aankleden,…  Loslaten gaat niet gemakkelijk worden voor mij, hoewel ik meer en meer besef dat je echt veel dingen al alleen kan.  Mijn kleine baby is een flinke peuter geworden.

Moet ik je eens tonen wat dokter Régaert heeft gedaan?
Hier twee foto’s, maar ik moet wel zeggen dat de pijn na de operatie direct zo goed als verdwenen was.

Door de operatie kwam er thuis een ziekenhuisbed te staan.  Ik moet toegeven dat jij het wel heel leuk vindt momenteel om dichtbij mama te kruipen, als je ’s avonds wat tv kijkt.  En ik… Ik geniet zo ontzettend van die knuffelmomentjes.  Jij kijkt met veel enthousiasme naar Dora of Masha en de beer en mama geniet van jouw aanwezigheid in bed. Bovendien vind je het bed een leuke trampoline, maar springen mag je alleen als je mama’s handjes vast wil houden!  Lieve kapoen…

Normaal zal ik in de toekomst wel wat rekening moeten houden met mijn rug, maar ik hoop dat ik terug gemakkelijker met jou zal kunnen spelen!

Ik hou van jou, mijn schat!
Jij was diegene die mij recht heeft gehouden, toen ik het voorbije jaar zoveel pijn had!

Knuffels,
mama