Dag lieve schat,

Iets eerder publiceerde mama dat je de hand-voet-mond-ziekte had, maar dit bleek niet te kloppen.  Omdat mama geen goed gevoel had bij de diagnose, maakte ze nogmaals een afspraak bij de pediater (deze keer bij dokter Vanacker die eerder op vakantie was).  Hij stelde duidelijk dat je niet de hand-voet-mond-ziekte hebt, maar wel het syndroom van Gianotti-Crosti.

Dit syndroom is een goedaardige, voorbijgaande huiduitslag gelokaliseerd op de armen, billen en benen die enkele weken kan aanhouden.  De ziekte is niet besmettelijk, maar toch kan je al een paar weken niet naar de crèche.  Wanneer jouw huid zou verbranden, zouden de plekken littekens kunnen worden en dit willen we zeker vermijden.  De laatste weken word je dus verwend door oma als mama en papa beiden moeten gaan werken.  En ook is er al een aantal keer iemand van de oppasdienst van de CM gekomen om op jou te passen, maar je vindt Ruth precies wel leuk.  Mama vond het wat eng de eerste keer dat er een onbekende op jou kwam passen, maar je was precies direct op jouw gemakske bij Ruth.  Wel vervelend dat je nu niet kan genieten van de zomer… hoewel we je wel zoveel mogelijk naar buiten laten gaan als het minder goed weer is.  Zo gingen we zelfs gisteren even naar de kinderboerderij terwijl het lichtjes aan het regenen was.

Voorlopig kan je niet naar de crèche tot maandag 7 augustus 2017.  Mama maakt zich wel wat ongerust dat het daarna terug wennen zal zijn voor jou om naar de kinderopvang te gaan.  Hopelijk ben je het dan vlug terug gewoon.  Sowieso zal de tijd wel vlug gaan ook, want nog drie maandjes naar de crèche en dan mag je naar school!  Amai, wat word je een grote meid!

Kusjes,
jouw mams