Lieve, lieve schat,

Op 12 mei 2016 maakte je terug koorts.  Er werd opnieuw een afspraak gemaakt in het ziekenhuis en jammer genoeg werd vastgesteld dat je opnieuw een urinaire infectie had.  Je werd dan ook terug enkele dagen gehospitaliseerd.  Bij de opname zag papa ook twee blaasjes op jouw hoofdje en mama zag twee blaasjes op jouw rug.  Toen de verpleegster ook een blaasje op jouw gezichtje zag, werd geconstateerd dat je naast de urinaire infectie ook de windpokken had.  Conclusie: opname in het ziekenhuis en deze keer de kamer niet verlaten wegens besmettingsgevaar voor de andere kindjes.  Na een dag had je ook niet vijf pokjes, maar heel wat meer.  Gelukkig heb je precies niet veel last gehad van de jeuk die er meestal bij komt kijken.

Vandaag zijn we 19 juni 2016 en sinds jouw laatste opname maakte je ook al een virale infectie door en had je een oorontsteking.  Vooral van de oorontsteking ben je echt ziek geweest en merkte mama ook op dat je echt pijn had.  Lief meisje toch… Mama wou dat ze het ziek-zijn kon overnemen.

Ondertussen had mama een afspraak met een uroloog in het AZ Groeninge (ziekenhuis Kortrijk) en gingen papa en mama met jou voor de tweede keer op consultatie in het UZ Gent (ziekenhuis Gent).  Na veel wikken en wegen werd beslist dat we nog even afwachten of de vesico-ureterale reflux toch niet zou uitgroeien… Indien niet, lijkt een operatie onvermijdelijk (zeker als de volgende infectie niet lang op zich zou laten wachten).  Heel zeker zijn we nog niet of we zouden kiezen voor de kijkoperatie of de re-implantatie van de urineleiders.  De kijkoperatie heeft maar 50 percent slaagkans, waardoor ik denk dat de re-implantatie van de urineleiders mogelijks de beste optie is (maar deze operatie is wel zwaarder als de kijkoperatie).  We duimen heel hard dat je deze zomer mag doorkomen zonder urinaire infectie.  Dit zou pas heel goed zijn!  En zo zouden we ook wat kunnen genieten van het zonnetje.  Mama heeft besloten om de komende weken enkel twee namiddagen per week te gaan werken, zodat ik wat extra tijd heb om jou te verwennen.  Na al dat ziek-zijn heb je het wel verdiend om eens extra verwend te worden.

We houden van je, lieve poppemie!

Kus,
jouw mama

PS: Wat vind je van jouw vervoersmiddel in het ziekenhuis (als we na de opname nog een paar dagen terug moesten gaan voor jouw antibiotica)?

WP_20160518_19_49_21_Pro

Deze slideshow vereist JavaScript.