Deze slideshow vereist JavaScript.

Dag schatteke,

Sinds mama is gestopt met mama-melk geven, ben je al een paar keren ziek geweest.  Je kreeg het RSV, een maag- en darmontsteking, een keelontsteking, een virale infectie en we hebben ontdekt dat je iets hebt aan jouw blaas en niertjes.  Het is inderdaad al wat veel geweest de laatste 2 maanden.

Je hebt ook een weekje in het ziekenhuis gelegen.  Je was twee dagen aan het braken en mama had schrik dat je zou uitdrogen.  Daarom zijn papa en mama ’s avonds met jou naar de spoedafdeling van het ziekenhuis geweest en daar werd beslist dat je moest blijven omwille van mogelijke uitdrogingsverschijnselen.  Mama besliste wel direct om jou niet alleen te laten in het ziekenhuis en ook te blijven slapen.  Meer nog… We hebben het principe co-sleeping geïnstalleerd in het ziekenhuis door jouw bedje tegen het grote bed te schuiven, zodat we dichtbij elkaar lagen.

Tijdens de ziekenhuisopname werd vastgesteld dat je reflux hebt van jouw blaas naar de niertjes.  Deze diagnose kwam er nadat werd opgemerkt door dokter Vanacker dat je een blaasontsteking had.  Als de reflux niet goed wordt verzorgd, zouden jouw niertjes kunnen sterven en dat is niet leuk.  We gaan er echter alles aan doen om dit te voorkomen.  Jammer genoeg betekent dit dat je om te beginnen een jaar lang dagelijks antibiotica zal moeten nemen.  Ook zal het vlugger nodig zijn om je te sonderen om na te gaan of je geen blaas- of nierontsteking hebt.  Ik moet wel zeggen dat je echt een sterke meid bent.  Een infuus prikken zorgt voor heel wat traantjes, maar voor de rest ben jij zo flink!  Ik moet wel toegeven dat mama’s hartje bloedt als het minder gaat met jou.  Mama zou liever zelf ziek zijn in plaats van jou ziek te moeten zien.  Ook papa heeft het er moeilijk mee om zijn meisje te zien afzien.  Papa blijft zelfs liever niet in de buurt als de prikkendokter er is, want hij heeft schrik dat hij zou flauwvallen.

Het weekje ziekenhuis was niet leuk, maar jij was echt zo bijzonder.  De meeste zieke kindjes huilen dan meer, maar jij bleef jou vrolijke zelve.  Je bleef glimlachen en vrolijk spelen.  Alleen eten lukt niet zo goed als je ziek bent.  Je eet dan echt heel weinig.  Gelukkig houd je dan wel nog een klein beetje van potjes fruitpap (geen verse fruitpap).  Ook chocoladepudding zorgt ervoor dat je toch een beetje op gewicht blijft.  Je bent de laatste tijd wel gezakt op de curve van Kind en Gezin.  Zo ben je qua lengte gezakt van 90 percent naar 50 percent en van gewicht gedaald van 75 percent naar 50 percent.  Je bent nu gemiddeld qua lengte, gewicht en hoofdomtrek.  Dat op zich is wel niet erg…  Je moet geen 1 meter 80 worden of zo om ontzettend veel van jou te houden.

Vandaag ben je nog wat ziek (virale infectie).  Oma komt dan ook morgen normaal babysitten.  We hopen echter dat je vlug terug de oude bent, zodat je ook terug met de kindjes kan gaan spelen in de crèche.  Toegeven dat oma er wel van geniet om eens een namiddagje samen met jou door te brengen, hoewel ze natuurlijk ook veel liever heeft dat je niet ziek-bent.

Weet wel dat geen enkele zorg ons teveel is.  We zouden voor jou rond de wereld wandelen en terug.

We love you!

Kus,
Jouw mama

PS: een leuke anekdote… Toen jij in het ziekenhuis lag, is mama de donderdagnacht ook ziek geworden.  Mama hing ook een nachtje boven de toiletpot en de verpleger die nachtdienst had kwam op die momenten jou troosten.  Ook papa is de vrijdag ziek geweest.  Viva verspreiding van de bacteriën! Hihi…