Dag lief meisje,
Dag lieve dochter,

Vandaag is het 31 december 2015, het jaar waarin jij geboren werd.  Het was daardoor een prachtig jaar, want jij maakt ons gezinnetje echt compleet en heel gelukkig.  Ondertussen ontdekken wij elke dag hoe uniek je bent!  Blijf ook maar lekker jezelf.  Je moet niet meelopen met de grijze massa.  Je mag gewoon jezelf zijn, want je bent zo mooi!

Enkele zaken die wij nu ‘typische’ Linde-dingen vinden:

1)  Je draait heel vaak met jouw handjes en dan zingt mama ‘handjes draaien, koeken-bakken-vlaaien’.  Het lijkt in elk geval alsof je wil dansen.  Ga maar dansend het leven in!

2) Je hebt een enorme mimiek, zeker bij het eten.  Je kan gezichten trekken alsof je in een zure citroen bijt, terwijl je zoete fruitpap voorgeschoteld krijgt.

3) Als jouw buikje vol zit, dan heb je genoeg en genoeg is echt wel genoeg: lipjes op elkaar en mama krijgt er geen hapje meer bij.  Je lacht als mama vliegtuigje speelt, maar de lippen gaan terug op elkaar vooraleer het vliegtuigje op jouw tong kan landen.

4) Je lust echt geen brood, behalve als je een stukje brood in jouw handjes krijgt.  En zelfs dan… dan gebruik je het liever als speelgoed of speel je Grietje van het sprookje Hans en Grietje en laat je kruimkorreltjes na voor de poezen.

5) Papa kan jou echt doen schaterlachen.  Papa vindt dit op zijn beurt ook zelf super!  Jouw papa is een echte clown… gekke bekken trekken en zijn meisje aan het lachen brengen is een nieuwe hobby geworden.

6) Als je tussen mama en papa in bed ligt, dan kijk je van de één naar de ander met een super-gelukkige blik!  Wij hopen deze blik heel veel te mogen zien in jouw leven, want we wensen jou alleen maar geluk toe!

7) Je bent een rustige meid.  Voor jou hoeft drukte echt niet. Laat je maar rustig spelen, rustig naar Dora kijken, … Dora is trouwens jouw favoriete tekenfilm.  Mama had nochtans de bedoeling om de televisie zolang mogelijk voor jou te verstoppen, maar dit is niet goed gelukt.  Af en toe mag je even naar een tekenfilm kijken.  Vooral samen met papa nadat hij jou kwam afhalen in de crèche.

8) Je bent een echte spraakwaterval.  Woordjes zeg je nog niet, maar je vertelt ganse verhalen.  Zeker als mama aan de telefoon is.  Boven mama’s stem kraaien… Er is toch niets leuker?

9) Veel kindjes hebben schrik van vreemde mensen op de leeftijd van 8 maanden, maar dit is bij jou niet het geval (nog niet?).  Als je andere mensen of een andere omgeving ziet, gebruik je jouw oogjes om alles nieuwsgierig te aanschouwen.  Je kijkt echt graag om je heen om de wereld te ontdekken.

10) Je bent helemaal geen huilbaby. Integendeel.  We horen je veel meer lachen als huilen.  En als je huilt heb je daar eigenlijk wel altijd een reden voor (een beetje moe – een beetje honger – …).

11) Je bent een echt knuffelbeestje!  En wat houd je ervan als we jou in de lucht laten zweven.

12) Alles op jouw tempo.  Er zijn al kindjes op jouw leeftijd die proberen te kruipen of proberen om op hun beentjes te staan, maar daar heb jij (nog) geen zin in.  Integendeel, je blijft graag als een kikkertje tegen mama’s borst liggen. Je zit wel al heel mooi flink recht.  In jouw park slaap je niet meer, maar zit je de laatste tijd wel vaak een uurtje te spelen.

13) Je zit heel graag in badje!  Je geniet daar echt met volle teugen van!

14) Je blijft ook genieten van de rustige ochtenden met jouw mama.  Na het eerste flesje nog even rustig in mama’s armen in slaap vallen: zalig (ook voor mama)!  Papa heeft het bed trouwens vorige week veranderd naar een co-slaap-bedje.  Je ligt nu bij ons, maar toch nog in jouw eigen bedje.  En als je ’s morgens wakker wordt, dan rol je gewoon tegen mama aan.

Je bent gewoon een topper, meid!

Wij houden van je!

Kus,
Jouw mama