Dag lieve Linde,

Op zaterdag 8 augustus 2015 ben je gedoopt in de winterkapel te Pittem en dit door deken Filiep.  Het was een gezellig samen-zijn met ons drie (papa, mama en jij), oma Linda, tante Stephanie, nonkel Jonathan en neefje Finnian.  Papa en mama hebben er bewust voor gekozen om jouw doopdag in intieme kring te vieren.

Tijdens jouw doopviering luisterde je heel aandachtig naar de priester en leek je heel erg geboeid.  We willen van jou niet persé een kerkelijk meisje maken, maar hopen vooral dat je de oprechte waarden en normen in jouw hartje zal dragen.

Na jouw doopviering gingen we een ijsje eten in de hoeve ‘De Bossneppe’ in Lichtervelde en daarna hebben we thuis een kaasplank gegeten.

Het was een gezellige dag.

Graag hierbij enkele foto’s van jouw doopdag en ik laat je ook graag de tekst even lezen die mama schreef en op het einde van de doopviering naar voor heeft gebracht:

Lieve familie,

De doopviering van Linde is voor mij de ideale dag om te danken, want ik ben dankbaar dat jullie mij met liefde omarmen.

Lieve Linde,
lang was je een droom en nu ben je een werkelijkheid die mijn dromen overstijgt. Je bent het goede van de wereld en ik schenk je mijn ganse hart. Ik hou van jou, meer dan van mezelf!

Lieve Joeri, lieve echtgenoot, lieve papa,
het duurde lang vooraleer ik de juiste liefdesspeld in de hooiberg vond, maar jij was het wachten waard. Jouw liefde omarmt me en laat me lachen daar waar ik vroeger eerder duister dacht. Je bent mijn geliefde, mijn beste vriend en de papa van mijn grootste schat. Ik hou van jou!

Lieve mama, lieve oma,
ik heb het je soms al niet gemakkelijk gemaakt, maar ik ben je echt dankbaar voor alles. Als ik iemand nog meer goeds mag toewensen, dan ben jij dit. Je verdient een leven ‘samen’ zonder eenzaamheid en ik hoop dat wij daaraan kunnen bijdragen. Ik ben blij dat je zo’n trotse oma bent en mijn dochter heeft geluk met zo’n lieve meter die zielsveel van haar houdt. Ik hou van jou!

Lieve papa, lieve opa,
veel te vroeg moesten we afscheid nemen van jou, maar vandaag ben je wel aanwezig, net zoals je eigenlijk altijd in onze harten aanwezig bent. Ik weet dat je een trotse opa bent en je Linde en Finnian vanuit jouw wereld omarmt. Wij zullen onze kindjes vaak over jou vertellen. Ik hou van jou en doop Linde met veel liefde met jouw naam! Linde Andréa…

Lieve zus, lieve tante,
ooit waren we vier handen op één buik en toen gingen we een tijdje meer elk onze weg. Wat vond ik het dan ook fijn om samen zwanger te zijn en terug meer en meer naar elkaar toe te wandelen. Je bent één van mijn beste vriendinnen en ik geniet van onze frequente contacten. Ik las al meermaals in jouw ogen hoeveel je van Linde houdt en dat betekent ontzettend veel voor mij. Ik ben blij dat je zo’n lieve tante bent en ik ben blij dat je Linde verder wil bijstaan als meter. Ik hou van jou!

Lieve schoonbroer, lieve nonkel,
het mag best gezegd worden dat het voor jou in het begin moeilijk was om echt aanvaard te worden, maar weet dat je ondertussen echt familie bent. Je brengt een rust in de familie en het doet mij enorm veel deugd om te weten dat mijn zus bijgestaan wordt door jouw liefde. Ik ben blij dat jij de nonkel bent van ons meisje, onze lieve Linde. Ik hou van jou!

Lief neefje, lieve Finnian,
je wil je graag vertellen hoeveel ik van je hou, ook al ben je nog te klein om deze woorden te vatten. Ik ben echter zo trots om jouw tante te zijn en net als jouw ouders Linde bijstaan, wil ik ook jou verwennen met heel veel liefde. Speel maar veel samen met onze Linde. Ontdek samen de wereld en maak maar veel mooie herinneringen. Ik hou van jou!

Allen hier aanwezig weten dat het leven soms zijn hoogtes en laagtes kent,
maar vandaag is een hoogdag,
een dag vol liefde.
een dag waar God lacht en ziet dat het goed is.

Ik hou van jullie
en ben jullie dankbaar omdat ik weet dat jullie ook van mij houden.

Lieve Linde, ik denk dat jouw opa vandaag extra trots naar jou heeft gekeken.  Ik denk dat hij blij is dat zijn kleindochter is gedoopt!

We houden van je!

Jouw mama
…XXXXX…

Deze slideshow vereist JavaScript.