Lieve Linde,

Er zijn zoveel dingetjes ‘typisch’ voor jou.  Dit zijn de zaken die ik zeker niet wil vergeten, zodat ik je later kan vertellen hoe je was als kleine meisje.  Omdat ik vrees dat ik toch niet alles zal onthouden, even een paar bijzonderheden op een rijtje over jouw eerste drie levensmaanden:

– Als we samen op stap gaan en andere mensen zien jou, dan zeggen heel veel mensen ‘amai, dat kindje heeft veel haartjes’.  Dit kunnen we ook niet ontkennen.  Kort na de geboorte is mama dan ook babyshampoo gaan kopen, omdat de gewone zeep enkel voor vette haartjes zorgde.

–  Mama heeft tijdens de zwangerschap enorm op haar voeding gelet.  Nu ben je een grote, maar slanke meid.  Zou het éne iets te maken hebben met het andere?  Op de curves van Kind & Gezin scoor je ongeveer 90 percent qua lengte (nog 10 percent grotere meisjes dus), 75 percent qua gewicht en iets meer als 50 percent qua hoofdomtrek.

–  Je wil graag communiceren.  Mama vraagt zich vaak af wat je allemaal wil vertellen.  Jammer genoeg begrijpen we elkaar nog niet momenteel, hoewel… als liefde kan spreken… (knipoog)

–  Je hebt de eerste maanden enkel mama-melk gedronken en je vond deze heel lekker.  Sinds recent krijg je ook een deel flessenvoeding, omdat mama op 31 augustus 2015 terug moet gaan werken en mama dan niet zo heel frequent meer kan kolven.  De flessenvoeding was echter de eerste dagen geen groot succes, waardoor mama en papa nu praten of jakkes-melk en mama-melk.  De bedoeling is om je ’s morgens en ’s avonds nog een tijd mama-melk te blijven geven.

–  Met papa speel je heel graag.  Mama zegt vaak tegen papa dat hij een beetje rustiger moet zijn met je, maar je geniet er echt van om met jouw papa te dollen.  Als het over troosten en verzorgen gaat, dan kijk je wel richting mama.

– Je houdt niet van drukte.  Als je het te druk vindt, dan sluit je de oogjes en laat je zelfs na om te plassen.  Mama heeft nu ontdekt dat een andere pamper aandoen ervoor zorgt dat je gaat plassen.  O ja, je hebt mama al een paar keer nat geplast (glimlach).  Na het plassen open je wel terug je oogjes en kan je de drukte precies beter verdragen.

–  Je bent een heel rustige baby en geniet van uitslapen.  Al na een zestal weken ben je gaan doorslapen en ’s morgens geniet je ervan om nog wat bij mama in het grote bed te snoezelen.  Wanneer de dag vroeger begint, dan heb je daar wat moeite mee.  Je hebt graag dat de dag in een rustig tempo start.

–  Je hebt zo’n lieve glimlach! Hij liet al menig hartje smelten!

– Speelgoed boeit jou nog niet echt.  Wel kijk je heel graag rond en dit het liefst vanuit jouw sittertje.  Je kan uren gefascineerd naar jouw mobiel liggen kijken (vooral dan naar het leeuwtje).  Je hebt twee mobielen: ééntje boven jouw park en ééntje boven jouw bedje.  De mobiel aan jouw bedje kan je net aanraken met jouw teentjes als je jouw voetjes in de slaapzak hebt en jouw beentjes naar boven brengt.  Wat vind je dit leuk!  En mama en papa liggen dan soms glimlachend naar je te kijken vanuit hun bed, want inderdaad jouw bedje staat nog in de ‘grote’ slaapkamer.  Jouw leukste speelgoed is momenteel een tetradoek.  Met een tetradoek kan je jezelf wel even entertainen.

–  Je geniet van het verzorgd worden.  Zo ga je graag in bad en vind je het niet erg als mama je andere kleertjes aandoet.  Zelfs een poepsnoepje vind je niet erg.  Gelukkig, want het is al een paar weken dat je spontaan geen kaka meer wenst te doen, dus een poepsnoepje wordt regelmatig gebruikt.  Ook heb je een droge huid, maar je glimlacht als mama olie in jouw badje doet en je glimlacht nog meer als mama je inwrijft met speciale voedende crème.  Wat betreft jouw stoelgang zegt de pediater gelukkig dat mama zich geen zorgen moet maken.  Dit zou vanzelf terug in orde komen… Gelukkig, want mama vindt de poepsnoepjes zelf niet zo leuk.

– Huilen doe je bijna enkel wanneer je krampjes hebt of honger hebt.  Als je krampjes hebt, dan helpt het om met jouw beentjes fietsbewegingen te maken.  Volgens mij hebben papa en jij al de ganse Tour De France afgelegd (glimlach)!

–  In het begin dronk je 12 voedingen per dag (wat echt wel veel was), maar de laatste weken drink je maar 5 voedingen meer per dag.  Mama biedt melk aan op vraag, hoewel je de laatste tijd soms vergeet om melk te vragen en mama dus zelf een beetje de klok in het oog houdt zodat je zeker genoeg voeding krijgt.

Kort samengevat: je bent een uniek persoontje en daar houden we van!  We houden van jou, jij met jouw unieke karaktertje!

Knuffel,
jouw mama

PS: volgende foto werd genomen op 18 juli 2015 (toen je exact 3 maand oud was):

WP_20150718_11_14_38_Pro