Dag meisje van ons,

Op een bepaald moment in de zwangerschap zei dat de gynaecologe (dokter Servaes) dat ze hoopte dat je pas in week 37 van de zwangerschap zou geboren worden.  Eigenlijk werd doorheen gans de zwangerschap wat gedacht dat je vroeger zou geboren worden als de verwachtte 40 weken.

Ondertussen is mama – op 30 maart 2015 – 38 weken en 2 dagen zwanger en heb je precies nog helemaal geen zin om geboren te worden.  Je zit met jouw hoofdje in mama’s bekken vast, maar mama heeft nog helemaal geen opening.

Het nieuwe gevoel van de gynaecologe (dokter Lampaert) is dat je zal wachten tot de 2e week van de paasvakantie vooraleer je uit de startblokken zal springen. De kans zit er dus in dat mama langer als 40 weken zal zwanger zijn.

De voorbije week kon mama wel bijna niet meer slapen door een misselijk gevoel bij het neerliggen.  Gelukkig kon dokter Lampaert me gisteren wel een middeltje aanraden tegen de zuuroprispingen en het braken, waardoor het slapen terug wat beter zou moeten lukken.  Ook de homeopaat gaf mama het advies om een middeltje op basis van gember in te nemen.  De laatste loodjes wegens iets zwaarder door…  Hoewel mama blijft genieten van de zwangerschap, wordt toch meer en meer uitgekeken naar jouw geboorte.

Jouw huidige gewicht werd bij deze controle geschat op 3700 gram, hoewel de gynaecologe wel aangaf dat het moeilijk is om nu nog een exact correcte meting te doen. Je zal dus normaal wel sowieso een flinke meid zijn.

Knuffel,
jouw mama