Dag meisje,

Op 25 november 2014 mochten papa en ik jou opnieuw bewonderen!

Omdat mama de laatste jaren wat sukkelt met haar gezondheid, had dokter Lampaert voorgesteld om een extra echo in te plannen in het AZ Sint-Lucas te Brugge.  Jiepie, jou een extra keer kunnen bewonderen is altijd genieten!

Zo gepland zo gedaan… Papa en ik gingen naar het ziekenhuis in Brugge waar dokter Logghe een uitgebreide echo nam.  Jouw hartje, jouw hersentjes, jouw niertjes,… alles werd bekeken en we waren zo blij met het resultaat!  Van de gynaecologe krijg je een dikke 10 op 10!!!  Je bent een grote meid voor jouw 20 weken: ongeveer 24 centimeter ondertussen en 460 gram, maar jouw mama en papa zijn ook geen kleine mensjes hé.

Op donderdagmiddag 27 november 2014 belde dokter Lampaert wel met de vraag of mama een suikertest wou doen.  Je bent zo vlug aan het groeien dat de dokter denkt dat mama mogelijks zwangerschapsdiabetes heeft.  Bijgevolg is mama naar het ziekenhuis gegaan voor een test.  Het resultaat was niet goed, waardoor mama een extra test moest laten doen. Het resultaat van de tweede test was niet dramatisch, maar toch ook niet echt goed.  Na een aanvullend gesprek met de diabetesverpleegkundige en de diëtist werd dan ook beslist dat mama op dieet gaat en haar suikerwaarden zelf gaat opvolgen (aan de hand van vingerprikjes).  Mama vindt dit niet leuk, maar voor jou alles lieve meid!!!  Het belangrijkste is dat het goed gaat met jou en dan laten we met plezier dat stukje chocolade of stukje taart achterwege.

Dikke knuffel,
jouw mama